3316 Comal Springs Residence

1_3316.png
3_3316.png
8_3316.png
5_3316.png
2_3316.png
6_3316.png
7_3316.png

Fall 2021

9_3316.png
10_3316.png
11_3316.png
12_3316.png
14_3316.png
13_3316.png
15_3316.png
12_3316.png
24_3316.png
23_3316.png
22_3316.png
19_3316.png
18_3316.png
17_3316.png
16_3316.png
21_3316.png
20_3316.png

Description:

Laid out linearly, this residence works to fit between the steep, rocky hill along the front and the sloping back of the property. The axial alignment works in concert to minimize an expensive foundation exposure following the level contours inside a sloping lot while maintaining ease-of-use for connecting the interior to exterior living. The 100% stucco home utilizes control joints to break the stucco massing and allows for the transitioning of color within a contemporary Texas ranch style aesthetic. The home is sited to capture a beautiful view while maintaining privacy that the homeowners prefer.